SYSTEM_D is back! — 15-16-17 December 2023

T’as fait un film in Brussel?

Mais pas de filmschool gedaan?

>>>> Send us your film! <<<<

Wie zijn wij?

Sinds de eerste editie in 2012, is SYSTEM_D het festival voor opkomend filmtalent uit Brussel. 

SYSTEM_D is zowel een netwerk van en platform voor onafhankelijke Brusselse filmmakers als een incubator voor de ontwikkeling en productie van hun films. Daarnaast doet het onderzoek rond de films die in Brussel geproduceerd worden zonder steun van de Belgische filmfondsen.

SYSTEM_D is een samenwerking tussen Citylab Pianofabriek, KVS en andere partners.

–  Omdat iedereen recht van antwoord heeft  – 

Wat doen we en waarom?

Brussel stroomt over van onzichtbare en stille talenten, druk bezig met het overleven en nauwelijks betrokken bij formele structuren. SYSTEM_D is geboren uit een noodzaak om hun realiteiten en verhalen zichtbaar te maken en te waarderen. 

SYSTEM_D viert de vindingrijkheid en weerbaarheid van autodidacte Brusselse makers en ondersteunt ze op verschillende manieren. Het belangrijkste aspect hiervan is ons tweejaarlijks filmfestival SYSTEM_D, dat bewust kiest voor een eclectisch en rauw aanbod zonder vormelijke voorwaarden. 

Tussen de edities is er telkens SYSTEM_D ON TOUR, waarbij een selectie van de films doorheen België en vér erbuiten getoond wordt (tot in Dakar!), zodat lokale en verre publieken Brussels talent kunnen ontdekken.

– TA VILLE, JOU VERHAAL, YOUR FESTIVAL –

Hoe mee doen?

Doorheen 10 jaren, 6 edities en meer dan 50 vertoningen, rolt SYSTEM_D de rode loper uit om een nieuwe reeks creatieve projecten op de schijnwerper te zetten – dit jaar ook.

In juni lanceren we officieel ons open call voor jullie films, waaruit een driedaags programma in première gaat op vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2023.

 

MEER INFO BINNENKORT! 

https://www.instagram.com/festivalsystem_d/ 

https://www.facebook.com/festivalsystemD/

www.festivalsystemd.be