jun 2021

M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 

Citylab

System_D


WEBSITE

 

Jihan Imago - Natural Born Healer

Jihan Imago is een beeldend kunstenaar en Trans* activist, wonend in Brussel en geboren in Frankrijk van Algerijnse afkomst. Net als het feit uit een Noord-Afrikaanse cultuur te komen, heeft het trans-zijn een sterke invloed op hem gehad in zijn sociale leven, vooral in de discriminaties die eenieder impliceert en de rollen die worden voorondersteld. Hij wil een bijdrage leveren aan een maatschappijshift door reflectie te stimuleren, zowel door kunst als door activistische projecten. Oorspronkelijk begon hij dat te doen met tekeningen, daarna fotografie en schrijven en vervolgens ook met beweging en stem. Kunst als onderzoeksinstrument. Een werk dat, net als identiteit, een reactie is en voortdurend evolueert.

"NATURAL BORN HEALER" is een autobiografische en poëtische soloperformance, met een knipoog naar Oliver Stone’s ‘Natural Born Killers’ en Gregg Araki’s ‘Doom Generation’, 2 cultfilms uit zijn tienerjaren die de macabere roadtrips en liefdesverhalen doen opstapelen. Jihan Imago ziet een parallel met wat hij vroeger meemaakte. Zijn rondreizend parcours, terugkaatsende romances en tragische situaties waarbij hij elke keer ontsnapt aan de dood. Opeenvolging van vertrek met zeer beperkte keuzes “Blijven en je onderwerpen of vertrekken?”.
Zijn verhaal is een gebed, een ademtocht van het leven, een drive, een genezend lied. Het vertelt “Ik heb het overleefd en ben net geboren”.
Een verhaal over hoe je kunt liefhebben en overleven. Imago verwijst naar de broedfase van de vlinder na de rups en cocon. De grote vraag die dit stuk stelt: Wat komt er na de vlinder?