aug 2021

M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
 

What did you expect - Anissa Boujdaïni en Rajae Bouzegta

3 video’s

Ism Karamah EU:
De organisatie Karamah EU (een non-profit vrouwen- en mensenrechtenorganisatie geïnspireerd door het idee dat een rechtvaardige samenleving de bewuste participatie van al haar leden waardeert, ongeacht gender of andere verschillen, in het streven naar kennis en het verlenen van gelijke kansen) startte vorig jaar een project rond islamofobie en - in een bredere zin - discriminatie met de bedoeling om zowel slachtoffers als niet-slachtoffers daar rond te sensibiliseren.

Het project bestaat uit drie luiken: een juridisch luik, een educatief luik en een creatief luik. Voor het creatieve luik wordt er gewerkt met 3 artistieke video’s. De bedoeling is om met deze korte artistieke video’s via social media een buzz te creëren. Het videoproject bestaat uit drie delen met drie verschillende doelgroepen: de samenleving in brede zin, werkgevers en leden van de moslimgemeenschap.
De bedoeling van deze drie doelgroepen is om op verschillende manieren een bewustwording (verder) te ontwikkelen. Er wordt hiermee rekening gehouden met de verschillende posities van deze doelgroepen waardoor telkens een andere focus nodig is. Wat de samenleving in brede zin betreft, wil What did you expect met de video aantonen wat precies islamofobie is en hoe dit sneller te herkennen zowel in eigen gedrag als in het gedrag van anderen. De video voor de werkgever wil wijzen op diens
machtspositie om beslissingen te maken binnen zijn/haar bedrijf en op die manier bv.
hoofddoekdragende vrouwen niet te problematiseren. Tenslotte wil What did you expect met de video gericht tot de moslimgemeenschap duidelijk maken aan slachtoffers van islamofobie dat zij wel degelijk slachtoffer zijn in bepaalde situaties, maar dat zij hier ook tegen kunnen reageren en hoe zij dat precies kunnen doen.

Nog in productie