sep 2021

M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
 

ALLES OVER , concert

 

TRY IT LOUD: L-slam

don 10/03/2016 - 20:00 > 22:00

L-SLAM is een collectief van vrouwelijke poëten, multicultureel en intergenerationeel. Ze organiseren ateliers en optredens rond slam met steeds het principe van mentorschap.

// JESSIE JAMES LAFLEUR //
Een echte artiest in de wereld van spoken word en rap, Jessy James LaFleur is een nomade uit overtuiging.
Al sinds ze 14 jaar oud is heeft ze zich over ontelbare wegen bewogen, telkens op zoek naar nieuwe avonturen.
Ze gebruikt drie verschillende talen om haar kleurrijke ervaringen uit te kunnen drukken in verhalen en poëzie.
Samen met haar valies Gustav betreedt zij de planken om haar literaire creaties aan de wereld te tonen.
In 2006 is zij met slam begonnen in Nice, om dan verder te gaan in Sydney en uiteindelijk ook Brighton en Duistland te verkennen.
Ze richtte een agenschap van spoken word op genaamd : ’Punkt.Komma.Spree!’ en werkte samen met verschillende litteraire collectieven. Ook organiseert ze culturele avonden genaamd BUBBLESLAM, waar je zowel hiphop als slam kan terugvinden (Berlin)(https://www.facebook.com/bubbleslam), WORTAKKORD (Berlin)
(https://www.facebook.com/Wortakkord), Die Reimzeichner (Hanovre)…
Sinds tien jaar geeft ze ook workshops over heel de wereld voor schrijven voor jongeren. Momenteel is ze bezig aan haar boek : "Confessions d’un avion en papier" & "Oh wie schön ist Revonnah’.

https://soundcloud.com/anjali-james-2

// NESTOR , alias JOSIE //
Camille Pier est auteure-compositeure-interprète et artiste de cabaret, Camille Pier se produit sur les scènes de queer, de chanson et de slam sous le pseudonyme « Nestor ».Il s’intéresse depuis toujours aux arts de la variété. Formée à la musique, au chant, au mime et à la danse, Camille est également diplômée de l’université de Liège. Il y a étudié la littérature francophone. Son mémoire portait sur le rapport entre le texte et le mouvement dans les sketchs de Raymond Devos. Son répertoire de textes, de chansons et de numéros de cabaret a pris la forme d’un spectacle poético-musical « Nestor à votre service », dans la tradition du café-concert et l’univers des travestis. C’est dans le cadre de ce seul(e)-en-scène qu’il crée le personnage de Josie, l’alter égal féminin de Nestor. À côté de ce spectacle de chansons et de textes, Camille utilise le personnage de Josie comme monologuiste d’une conférence intitulée « La nature contre-nature... tout contre », co-écrite avec la scientifique Leonor Pamaira. Ce show, qui mêle humour, science et chanson, expose la diversité des sexualités et des genres chez les animaux.
https://www.facebook.com/NestorAvotreservice

// JOY //
Laureate van de Prix Paroles Urbaines 2013, één jaar nadat ze met slam begon. Haar teksten gaan over de zoektocht naar ons verleden, onze Afrikaanse roots, het leven, ballingschap en soms ook over België.
Vandaag werkt ze samen met verschillende muzikanten en regisseurs (waaronder Pitcho Womba Konga) en zo is ze vaker en vaker te zien op het podium.
Momenteel werkt ze samen met Youri Botterman om haar teksten op muziek te zetten: van elektronisch tot akoestisch, van afro tot latino, ze experimenteren met de mogelijkheden van de ritmes van poëzie

// CARMIEN MICHELS //
observeert de wereld. Wie zijn al die mensen en wat hebben ze gemeen? In 2011 won ze de Nederlandse NTR-radioprijs. In 2012 was ze laureate van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Op het podium maakt Michels furore met haar interactieve verhalen. We zijn water is haar romandebuut. Zie ook haar website:www.carmienmichels.be.

// LISETTE LOMBE //
is een feministische Belgisch-Congolese artiest werkzaam in verschillende disciplines (collages, teksten, performance, installaties). Met haar werk neemt ze ons mee op reis tussen het Afrikaanse en het Europese continent, naar de grens van erotiek en activisme.
2de prijs Slam op ’Prix PAROLES URBAINES’.