aug 2021

M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
Website
Website

ALLES OVER cursussen

 

Esperanto

**Deze activiteit is geannuleerd t.e.m. 13 december 2020**

**Cette activité a été annulée jusqu’au 13 decembre 2020**

Esperanto : Wat is dat ?

Het is een geconstrueerde, neutrale en internationale taal.
Vanaf het begin bedacht als een complete taal inclusief literatuur, poëzie, liederen (origineel of vertaald), muziek, wetenschappen, kunst, handel, alle menselijke activiteiten staan ervoor open.
Het is van niemand, van geen enkel volk, van welk land dan ook, maar het is de taal van iedereen en dit maakt het heel eerlijk omdat het vrij is van enige politieke, culturele of religieuze overheersing, in tegenstelling tot alle etnische talen.
Het plaatst iedereen op gelijke voet en vergemakkelijkt de communicatie tussen mannen die geen gemeenschappelijke moedertaal hebben.
Het is niet bedoeld om andere talen te vervangen, maar integendeel, het probeert de taalverscheidenheid te beschermen die de culturele rijkdom van elk volk vormt.
Vanuit een grammaticaal oogpunt en uitspraak, deze taal is volkomen regelmatig en logisch, maar is ook zeer rijk en nauwkeurig, ondanks de structurele eenvoud.
De grammatica heeft slechts 16 basisregels waardoor is het een structureel gemakkelijke taal om te leren.
Als je Esperanto studeert, gaat de hele wereld voor je open.

Waarom Esperanto leren?

- Het is leuk om een nieuwe taal te leren, vooral omdat zij gemakkelijk, regelmatig en veel flexibeler is dan andere talen.

- Het geeft u vertrouwen en de didactische natuur van deze taal zal u helpen om andere talen te leren.

- Het maakt het u mogelijk om tegen lage prijs te reizen en vaak gratis te verblijven, dankzij het systeem « Pasporta Servo", een dienst voor gratis overnachting gewijd aan de Esperanto-wereld. Zo maakt u vrienden over de hele wereld.

- Het wordt gesproken door meer dan 2 miljoen mensen in meer dan 120 landen.

- Het internet staat vol met uiteenlopende websites, cursussen, woordenboeken, forums en discussiegroepen in het Esperanto. Door middel van Skype of dergelijk kunt u met Esperantisten praten over de ganse wereld het hele jaar door. Wikipedia in het Esperanto is 34ste taal gerangschikt (op meer als 300 verwerkte talen) op basis van het aantal artikelen.

Dankzij veel internationale evenementen kan je de taal ruimschoots oefenen: kinderen-, jeugd-, scouts-, volwassenen-, familiebijeenkomsten, thematische bijeenkomsten, nationale en internationale congressen, muziekfestivals, ...

start: 16/09/2020
WOENSDAG: vanaf 18u00 tot 20u30

Eo1 : cursussen voor beginners (directe methode) - Leraar Françoise PELLEGRIN
Eo2 : conversatietafels voor gevorderden - onder leiding van JM Nicolas de BUYL afwisselend met voordrachten over zeer uiteenlopende onderwerpen - helemaal in Esperanto

Drie sessies van een tiental cursussen voor beginners volgen elkaar gedurende het jaar.
• 1e sessie: van 16 september tot Kerstmis
• 2e sessie: van januari tot Pasen
• 3e sessie: van na Pasen tot eind juni.

MET:
Françoise PELLEGRIN (cursussen voor beginners) en JM Nicolas de BUYL (conversatietafels).

TAAL: Esperanto ;-) (en vaak zijn er polyglotten die hulp kunnen verlenen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits of andere talen)

TOELATING: het hele jaar door, alhoewel het voor beginners aanbevolen wordt om zich in september, januari of voor Pasen in te schrijven.

PRIJS :
• Cursus voor beginners: 20 € voor 1 sessie (volledige cursus inbegrepen).
• Conversatietafels en conferenties voor gevorderden : clublidmaatschap

LEEFTIJD : 10+ en volwassenen

FYSIEKE CONDITIE : in staat zijn om te lachen ;-)

PRAKTISCH : Een hefboommap voor de cursus + papier en schrijfmiddel

INFO en inschrijvingen : Françoise PELLEGRIN Tel 02 358 27 28 - GSM 0499 359 353 - mail : fransuaz(at)esperantobruselo.org
WEBSITE : www.esperantobruselo.org