OPEN CALL: 1060 PITCH#2 - PRINT & BEELD

Zoek je een ruimte en budget om je eigen werk vorm te geven in een expo? Dit is je kans om met een werkbudget van €1000 de exporuimte van Pianofabriek om te bouwen tot jouw eigen (solo-)tentoonstelling. Tijdens 1060 Pitch nodigen we kunstenaars/designers uit om hun projecten te pitchen voor publiek. Voor deze tweede Pitch, met als onderwerp Print & Beeld, zijn we op zoek naar 3 illustratoren of grafici die een link hebben met Sint-Gillis. Voor deze editie werken we samen met Picture festival, dat illustratie en drukwerk in de kijker zet. We zijn nieuwsgierig naar de visie van lokale kunstenaars op illustratie en grafisch werk.
We selecteren drie kunstenaars uit alle ingezonden projecten. Zij krijgen op zaterdag 26/03/22 de kans om hun werk en expo te pitchen tijdens een open publieksavond in Pianofabriek. Aansluitend kan elke deelnemer tijdens een Q&A dieper ingaan op hun projectvoorstel. Het publiek wordt uitgenodigd om mee in gesprek te gaan en zal in de loop van de avond een voorkeursstem uitbrengen voor één van de drie pitches. De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt het werkbudget en toonmoment in de exporuimte van Pianofabriek.

WAT ZAL ER GEBEUREN?

> Het PITCH-team selecteert drie kunstenaars uit alle inzendingen;
> De drie geselecteerde kunstenaars pitchen op 26/03 hun project tijdens een publieksavond in Pianofabriek, gevolgd door een Q&A met de moderator;
> Het publiek brengt hun voorkeurstem uit;
> De verkozen kunstenaar kaapt de exporuimte van de Pianofabriek in najaar 2022.

VOOR WIE?

> Voor individuele illustratoren/grafici/designers of collectieven
> Personen die een link hebben met Sint-Gillis
> Personen met een praktijk in illustratie, drukwerk en publicatie komen in aanmerking

HOE DEELNEMEN?

> Stuur de volgende documenten naar 1060pitch@gmail.com:
Een omschrijving van jouw project: wat wil jij tonen in de expo? (maximaal 1 A4)
Een beknopt portfolio of link naar je website
> De documenten mogen worden ingestuurd in het Nederlands, Frans of Engels.
> De deadline voor applicatie is 12 maart 2022, om 24uur. Gelieve de documenten in Pdf-formaat door te sturen, met eventueel links naar bewegend beeld.

PRAKTISCHE INFO

1060 PITCH vindt plaats op 26 maart 2022 in de Pianofabriek. Je kan je pitch in het
Nederlands, Engels of Frans houden. De uiteindelijke expo plannen we najaar 2022.
> Heb je een vraag? Mail evandeputte@stgillis.irisnet.be Met dit initiatief wil de cultuurraad van Sint-Gillis kunstenaars aanmoedigen hun kunstproject te realiseren, met het publiek als programmator. 1060 Pitch Print & Beeld is een samenwerking tussen de cultuurraad 1060, Lokaal Cultuurbeleid Sint-Gillis, GC Pianofabriek en Picture Festival.