Charlotte Bouckaert & Dolores Bouckaert / Mary Ventura

22/11 > 4/12/2021 // Residentie KWP

Begin 2019 verscheen een onbekend kort verhaal van Sylvia Plath (1932-1964): Mary Ventura en het Negende Koninkrijk. Dit verhaal, dat Plath schreef toen ze 20 jaar oud was, in 1953, vertelt het verhaal van een treinreis. Het is een allegorie voor de rebellie van een jonge vrouw tegen conventies, waarin Plath voor het eerst experimenteert met de beeldtaal van Giorgio de Chirico, bekend om zijn surrealistische schilderijen van donkere treinen en dreigende tunnels.

Theatermaakster en schrijfster Dolores Bouckaert en beeldend kunstenares Charlotte Bouckaert werken voor het eerst samen en vormen het perfecte duo om dit duistere verhaal over vrouwelijke agency en onafhankelijkheid, over leven en dood, te ensceneren. Mary Ventura /iedereen moet ooit het huis verlaten wordt een cinematisch-muzikale voorstelling. Een visuele en mentale reis die de toeschouwer onderdompelt in een wereld van geluid, kleur, lijn en vorm. Vloeiend, ritmisch, gefragmenteerd, verstoord. Op het podium staan 2 performers en 2 muzikanten, en een Magische Machine die de film ter plekke afspeelt en vertoont.

Credits:

Concept en uitvoering: Charlotte Bouckaert & Dolores Bouckaert - Live muziek: Benjamin Glorieux & Micha Volders - Muziekcompositie: Benjamin Glorieux - In opdracht van: Europalia Treinen & Sporen - Productie: Hiros - Met de steun van: Bozar - Residency steun: workspacebrussels

 

 

© Bouckaert