jun 2021

M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
 

Wat is een assistent podiumtechnicus?

Een podiumtechnicus (PT) staat in voor “de realisatie van de podiumtechnische zijde van een wijde waaier aan voorstellingen, optredens, evenementen, enz. Een PT is bij deze activiteiten betrokken van bij de creatie tot aan de nazorg. De belangrijkste taken zijn het ontwerpen en het uitvoeren van technische ontwerpen, dit in alle onderdelen van de podiumtechniek, namelijk theatermechanica, decor, licht, geluid, audiovisuele technieken en speciale effecten.” Een assistent podiumtechnicus assisteert de podiumtechnicus bij het uitvoeren van technische ontwerpen. Je kunt ingeschakeld worden in technische ploegen van theatergezelschappen, kunstencentra, cultuurcentra en gemeenschapscentra, schouwburgen; licht- geluidsfirma’s etc… die zich ondermeer bezighouden met de productie, presentatie en verspreiding van gesproken theater, dans- en muziektheater, figuren- en straattheater, muziek, evenementen en tentoonstellingen

In onze opleiding ambiëren we, u een zo degelijk mogelijk aangepaste vorming aan te bieden, met het oog op het verwerven van alle competenties die nodig zijn om het vak van assistent podiumtechnicus te kunnen uitvoeren.

Werkzoekenden via beroepsopleiding voorbereiden op tewerkstelling als assistent podiumtechnicus in een cultureel centrum, schouwburg, theatergezelschap, PA- firma, enz. is dan ook het doel van onze opleiding.

Indien u de opleiding succesvol beëindigd krijgt u een VDAB – beroepsopleiding getuigschrift.