okt 2021

M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Liefde, breng ons dichter

Coalitie van Cupido’s brengt ons Dichter...

Op 14 februari 2010 lanceert Merhaba de tweede editie van de poëziewedstrijd "Liefde, Breng ons Dichter" rond het thema ’Onmogelijke liefde, Onvoorwaardelijke liefde’.

Merhaba, de landelijke vereniging voor en door allochtone holebi’s die de wedstrijd organiseert, licht toe: “De centrale boodschap in deze wedstrijd is dat we iedereen eens even doen stilstaan bij wat we gemeenschappelijk hebben ondanks de verschillen. Wanneer je iemand liefhebt, valt dit niet altijd in goede aarde. Je partner heeft niet de juiste leeftijd, kleur, godsdienst of het juiste geslacht. Maar dat houdt de Liefde niet tegen…”.

De gedichten zijn in het Nederlands of in het Frans, maar de deelnemers kunnen zich laten inspireren door gelijk welke dichtvorm: de Arabische poëzie, de Japanse haiku, een leuke limerick, Turkse verzen… of een eigen unieke creatie! Twee jaar geleden bleek de eerste editie een schot in de roos.

Deze keer organiseert Merhaba de wedstrijd met een Coalitie van Cupido’s. De partners van de vorige editie zijn opnieuw van de partij: CDF, Kifkif en het Regenbooghuis in Brussel. Maar de Coalitie van Cupido’s is uitgebreid met alle roze huizen in Vlaanderen en Brussel, het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen, het Minderhedenforum, KAV-Intercultureel, CitaDelle, True Colours en Wel Jong Niet Hetero. We zijn heel blij dat zoveel organisaties uit totaal verschillende hoeken mee hun schouders willen zetten onder dit toch wel heel unieke initiatief.

De poëziewedstrijd loopt van 14 februari tot 14 april en zal voor het eerst uit 2 categorieën bestaan: jonger of ouder dan 25 jaar.

Het reglement van de wedstrijd is te vinden op www.merhaba.be.

Vragen?
Wij helpen u graag verder: merhaba_holebi@hotmail.com

Dit initiatief kan worden gerealiseerd dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid.