Apr 2017

M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 

ALLES OVER cursussen, dans

 

improvisatie en performance - LIFE/ART PROCESS®

Copyright : Victoria Donnet

vri 03/03/2017 - 10:00 > 13:00

Een somatische benadering van het lichaam leidt tot dans- en stemimprovisatie. De performance steunt op de basisprincipes van de hedendaagse dans en op de exploratie van het lichaam in beweging. Tekenen en schrijven verlenen door hun multidisciplinaire karakter kracht en diepte aan de dans. Kunst speelt in op het leven en maakt zelfexpressie mogelijk. Ik moedig de creatie aan van instant solo’s en ensembles als evenzovele gedanste rituelen die onze manier van kijken kunnen transformeren.
Mijn ateliers gaan grotendeels uit van de praktijk van het Life/Art Process®.
Anna Halprin, grondlegster van deze methode en Californische pionier van de postmoderne dans, stelt inventiviteit in de kunst en in het dagelijkse leven voorop als een manier om onze creativiteit voortdurend te hernieuwen. Deze methode analyseert de anatomie om de boodschappen van het lichaam in beweging te observeren. Het Life/Art Process® verbindt mens en natuur. Mijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de artistieke praktijk ervan en naar de spontane vormgeving op het podium.

STAGE / Intensieve cursus van 27 februari tot 3 maart van 10.00 u. tot 13.00 u.
Weekprijs: 170 euro. Per dag: 40 euro
EARLY BIRD - INSCRIPTION AVANT LE 12 FEVRIER : 150€

Inschrijving: eaudeladanse chez gmail.com

Marie Close
Als kunstenares ben ik gericht op het lichaam in beweging. Ik begeleid een uiteenlopend publiek van kunstenaars en liefhebbers tijdens hun kennismaking met de taal van de hedendaagse dans, stimuleer hun creativiteit en moedig hen aan zich op authentieke wijze te uiten en aan podiumprésence te winnen. Ik interesseer me voor het in Marseille, Brussel, Ibiza, Rio de Janeiro en Salvador de Bahia (BR) onderrichte RACINES. Ik realiseerde meerdere studies hierrond, zoals « WHEN I SEE GREEN », een videoperformance gecreëerd in antwoord op de aanslagen van Brussel (vimeo).

Marie C. volgde een opleiding in Life/Art Process® met Anna Halprin in Californië en gebruikt deze technieken in het kader van creatie en transmissie. Ze inspireert zich op research gedaan in samenwerking met Soto Hoffman, Jules Beckman, Mark Tompkins, Dominique Duszynski, Julyen Hamilton, Jess Curtis, Thomas Hauert, Patricia Cuypers... Deze tot fotografe opgeleide kunstenares ontwikkelde een esthetische en gevoelige kijk op de dans en brengt datgene aan de oppervlakte wat diep in de danser verscholen zit. Marie C. reist de wereld rond terwijl ze sjamanistische rituelen en praktijken onderzoekt als voedingsbodem voor haar artistiek werk. Recent creëerde ze: De mainS…, een stuk voor de allerkleinsten / Entre les mailles du fil et…, een danstheatertrio in de openbare ruimte / Poésie de l’instant, een performance rond beeldende kunst in BOZAR/ ROOTS, een performance in de natuur.