okt 2021

M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Kijk mama, zelfgemaakt!

ALLES OVER KIJK mama!

 

Vanuit de verschillende deelwerkingen van de Pianofabriek groeide het idee om eenmaal per jaar samen te werken rond een bepaald thema, om zo te komen tot een creatieve uitwisseling en samenwerking en onze knowhow ter beschikking te stellen buiten het vertrouwde terrein van onze eigen werking. Dit najaar werken we samen rond ‘Kijk mama, zelfgemaakt! / Regarde papa, ce que j’ai fait!’. Voor dit thema vonden we inspiratie in de internationaal steeds sterker wordende ‘Do It Yourself’- beweging die de eigen creativiteit, de zelfredzaamheid en de kracht van samenwerking vooropzet. Voorwerpen her- of anders gebruiken, andere manieren van communiceren, nieuwe artistieke praktijken, andere manieren van samenleven: het zijn typische vormen van deze op actieve participatie gestoelde beweging.

De kern van het gebeuren is de expositieruimte, waar werk van verschillende kunstenaars gepresenteerd wordt, onder het curatorschap van PTTL.

workshops

alternatieve licht- en geluidstechnieken

atelier recup

ellentriek #13


Daarnaast wordt ook het novembernummer van Fabriekslawaai ondergedompeld in een DIY-bad met veel bruikbare info, duiding en good practices. En staat er nog meer verrassends op het programma: concerten, films, debat en allerlei onvoorziene acties kunnen ons en uw pad kruisen.

Een samenwerking van de Pianofabriek en PTTL, Afrânio Fonseca de Paula, Art Nativa, Axel Claes, Bart Monnerency, Constant vzw, Dirk Brisbaert, Hans Beckers, Hispano Belga, Kamy, Mija, Recyclaj’aime, Rik van Treek, Rocío Saenz...